kerstmis 25/12 en nieuwjaar 1/1

Kerstdiner en nieuwjaarsdiner voor de bewoners en genodigden.

21 december

kortste dag van het jaar! laten ze een licht puntje zijn voor elkaar op deze korte donkere dagen

28 december

Eeuwenlang werd op 28 december de dag van de ‘Onnozele Kinderen’ gevierd, ter herinnering aan de kindermoord op pasgeborenen op bevel van Koning Herodes. De moorden vonden plaatst uit angst dat er een nieuwe koning der Joden zou worden geboren. Daarop liet Koning Herodes alle kinderen in Bethlehem en omgeving jonger dan 2 jaar te vermoorden.

6 December: Sinterklaas

Op 4 december kwam sinterklaas bij ons langs. iedereen kreeg wat lekkers en de kindjes kregen zelf een cadeautje.

Op 6 december hadden de meeste bewoners hun schoentje klaar gezet en werden zijn ook verast met een cadeautje

Herfstdag

Onder een gesluierde hemel
krijgt een treurwilg oranje haar
Een ineengekrompen blad walst
Laatste dans klinkt vol melancholie.

Liggend onder de lakens hoor
ik bij het aanbreken van de dag
onze bevlieging, meegevoerd door
de wind, landschap met nieuwe geur.

Late vlieger neuriet een gezang
noten van onze trillende lichamen
Gedreven over een wolk van parfum.

Klinkende klanken tussen hemel
en aarde, een aubade van het vlees
op vroege ochtend van deze herfstdag.

© Catherine Boone – 2013

18 - 22 november: week van de ouderen

In Hof Ter Linden is er elke dag wel iets te beleven:

18/11: verwennamiddag tea-room en gymnastiek

19/11: palingfestijn, bloemschikken en voorleesmoment

20/11 breiclub

21/11: gymnastiek, palingfestijn en play back optreden

22/11: uitstap ikea

voor meer info ziek rubriek activiteitenkalenders

11 november: Wapenstilstand

5 november: herdenkingsmis in Hof Ter Linden

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we met Allerheiligen en Allerzielen een misververing in Hof Ter Linden ter nagedachtenis van alle overleden bewoners.

16 oktober: dag van de verzorgende/zorgkundige

Dit gedicht is voor iedereen die in de zorg werkt!

          Ondanks protocol

Ondanks handen vol

Ondanks toenemende vraag

Ondanks waan van vandaag

Ondanks vuur aan schenen

Ondanks vermoeide benen

Ondanks wisselrooster

Ondanks rollercoaster

Ondanks werklast

Die amper in je uren past

                                    Heb jij een woord

Een blik, een klein gebaar

Jouw aandacht blijft niet verborgen

Krijgt het onmogelijke voor elkaar

Het geeft troost bij onze zorgen

Het geeft warmte tijdens de kou

 

Ondanks alles

Dankzij jou

16 oktober: dag van de verzorgende/zorgkundige

Dit gedicht is voor iedereen die in de zorg werkt!

          Ondanks protocol

Ondanks handen vol

Ondanks toenemende vraag

Ondanks waan van vandaag

Ondanks vuur aan schenen

Ondanks vermoeide benen

Ondanks wisselrooster

Ondanks rollercoaster

Ondanks werklast

Die amper in je uren past

                                    Heb jij een woord

Een blik, een klein gebaar

Jouw aandacht blijft niet verborgen

Krijgt het onmogelijke voor elkaar

Het geeft troost bij onze zorgen

Het geeft warmte tijdens de kou

 

Ondanks alles

Dankzij jou

27 oktober: dag van de ergotherapeut

Bedankt aan onze fantastische ergo’s en paramedici!

zij volbrachten afgelopen zomer ook de Bingo van paradox. hierbij deden ze tal van leuke activiteiten met de bewoners!

Winteruur

Niet vergeten dat zondag 27 oktober 3 uur 2 uur wordt. We mogen een uurtje langer slapen.

14 oktober: dag van de palliatieve zorg

Ook binnen Hof Ter Linden hebben we extra aandacht voor palliatieve zorg.  Een zorg dat wordt gegeven aan onze bewoners om de pijn te verlichten. Zodat zij en hun naasten zoveel mogelijk levenskwaliteit en comfort ervaren.  Niet alleen richten we ons tot het fysiek lijden maar we hebben ook oog voor psychische, sociale en spirituele behoeften.

De zorg wordt steeds afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoner en hun naasten. Hierbij zijn communicatie en vroegtijdige zorgplanning heel belangrijk.

Voor meer informatie hieromtrent kan je altijd terecht bij onze referenten palliatieve.

1 oktober: Dag van de ouderen

Komkommertijd

Augustus is het komkommerseizoen voor kranten en andere media. Het woord werd voor het eerst gebruikt in het Nederlandse taalgebied in 1787. Het verwijst naar een periode van weinig nieuws en weinig commerciële activiteit. Politici zijn met verlof, dus er valt op dit gebied weinig te schrijven. Grote sportevenementen zoals wielrennen, tennis en het WK of EK voetbal zijn afgelopen. Iedereen is op vakantie. Kranten beginnen ineens te schrijven over ongelukken of kleine diefstallen. Of beginnen te rapporteren over ontdekte vreemde wezens. We hebben het over het komkommerseizoen, want daarvoor werden in augustus komkommers geoogst.

Traditionele feesten

Ondanks het fenomeen dat men ‘komkommertijd’ noemt, gebeurt er wereldwijd veel in maand augustus. Zo wordt er op 6 augustus een herdenkingsceremonie gehouden in Japan. De ceremonie begint daar op het exacte tijdstip dat er een bom viel op Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

15 augustus: Onze Lieve Vrouw Hemelvaart

Ook op de 15de van augustus is het een speciale dag voor veel katholieken. Er wordt in veel landen de Maria Ten Hemel opneming gevierd. Met lichaam en ziel wordt Maria dan herdacht.

Augustus: Oogstmaand

Behalve komkommers valt er traditioneel nog veel meer te oogsten deze maand. Denk aan al die heerlijke zomergroenten en aan het verrukkelijke zomerfruit, waar je heerlijke jam van kunt maken of zelfgebakken taarten. Augustus heet niet voor niets de oogstmaand

“Geeft augustus niet veel regen, maar wel veel zonneschijn, dan krijgen we zeker goede wijn.”

26 juli-11 augustus: Olympische Spelen

Dit jaar zijn de olympische spelen gehouden in Parijs! In Hof Ter Linden brengen we de olympische spelen ook een beetje naar binnen. meer info kan je terugvinden op de activiteitenkalenders

11 juli: feestdag van de Vlaamse Gemeenschap 

De feestdag van de Vlaamse Gemeenschap of ook de 'Vlaamse feestdag' genaamd is de officiële feestdag van Vlaanderen  op 11 juli. Op de Vlaamse feestdag en de dagen er rond organiseren verschillende steden en gemeenten verschillende 11 juli-vieringen, volksfeesten en optredens. De lokale besturen en inwoners hangen de Vlaamse vlag uit.

21 juli: Nationale feestdag

De nationale feestdag van België wordt gevierd op 21 juli. Het is de dag waarop in 1831 de eerste koning der BelgenLeopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning. De eedaflegging was het sluitstuk van de intrede van Leopold I in België.

Deze dag is een wettelijke feestdag wat neerkomt op een algemene verlofdag. Op deze dag zijn de winkels, banken, postkantoren en andere openbare diensten gesloten.

25 juli: Dag van de animator

Dikke pluim voor ons paramedisch team die alle leuke activiteiten organiseren

Juli! ZOMER

Juli is een vruchtbare maand. Veel verschillende soorten groenten en fruit worden rijp in deze maand en zijn dan klaar om geplukt te worden. Om deze reden noemen we deze maand ook wel de oogstmaand. In juli worden niet alleen de groentes en fruit geoogst, ook wordt het koren gemaaid.

Verschillende collega’s zullen deze maand (en ook augustus) genieten van hun welverdiend verlof. Verschillende jobstudenten zullen het werk overnemen. wij vragen hiervoor ook het nodige geduld, bedankt!

19 mei: Pinksteren

Waarom vieren we Pinksteren?
Christenen herdenken op Pinksteren de uitstorting van de heilige Geest, zoals dat gebeurde in Handelingen 2. Christenen geloven dat de Geest mensen ook nu nog helpt om goed te leven, en om God te ervaren op aarde.

Pinksteren wordt soms ook de verjaardag van de kerk genoemd: op die allereerste Pinksterdag ontstond uit de mensen die zich lieten dopen de eerste christelijke gemeenschap die met elkaar brood en wijn (en nog veel meer!) deelde en samen ging bidden.

9 mei: Onze Lieve Heer Hemelvaart

Hemelvaart vindt altijd plaats op donderdag, 10 dagen voor Pinksteren. Het is een algemeen erkende feestdag in veel landen. Veel christenen zullen een kerkdienst of mis bijwonen.

Pasen (verrijzenis van Jezus), Hemelvaart (de verheffing van Jezus in de hemel) en Pinksterren (neerdaling van de Heilige Geest) vormen een fundamentele eenheid. Verrijzenis, hemelvaart en zending van de geest drukken eenzelfde heilsgebeuren uit.

12 mei: Internationale dag van de verpleging

Hun moed, engagement en inzet is hartverwarmend. Dank jullie voor het verschil dat jullie elke dag maken!

12 mei: Moeder en Vaderdagdiner Hof Ter Linden

Moederdag is een feestdag die wordt gevierd ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving. Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd: dit verschilt per land. In grote delen van de wereld, waaronder Nederland en België, valt Moederdag op de tweede zondag in mei.

Elk jaar vindt het Moeder en Vaderdagdiner plaats in Hof Ter Linden. hierbij worden de bewoners en hun familie itgenodigd voor een middagdiner.

1 mei: Dag van de arbeid

Feestdag: De Dag van de Arbeid (in België ook Feest van de Arbeid genoemd) is een feestdag van de socialistische, communistische en anarchistische arbeidersbeweging.

Derde donderdag van april: secretaresse dag

Op de derde donderdag van april worden de secretaressen in de bloemetjes gezet als dank voor hun harde werk van het afgelopen jaar.

11 april: Wereld Parkinson Dag

Ieder jaar op 11 april is het Wereld Parkinson Dag. 11 april was de geboortedag van de Britse arts James Parkinson die de ziekte voor het eerst beschreef in 1817. Op 11 april is er wereldwijd aandacht voor de ziekte van Parkinson, een chronische hersenaandoening die wel kan behandeld worden met medicatie maar die niet meer geneest.

10 april: Suikerfeest

Terwijl de Ramadanmaand een tijd is van inkeer en bezinning, markeert het Suikerfeest het vrolijke hoogtepunt na een periode van vasten. Het is een feest van verbinding, vreugde en natuurlijk zoetigheid. In dit artikel duiken we in de veelkleurige aspecten van het Suikerfeest, die zorgen voor een onvergetelijke ervaring van samenzijn en traditie.

1 april: tijd voor aprilgrappen!

Een vaste waarde in april is 1 april, de dag waarop iedereen de anderen tracht te foppen. Ook op radio, op televisie en in de kranten tracht men de mensen iets wijs te maken. In Vlaanderen spreekt men dan weer over Verzenderkensdag. Op deze dag worden immers vaak mensen uitgezonden om iets te gaan halen dat niet bestaat, tot grote hilariteit van de grappenmakers natuurlijk. Daarom zegt men ook "in april zend je zotten waar je wil". De oudste geschreven vermelding van 1 april als dag van de aprilgrap is in Frankrijk gevonden en dateert van 1508.

26 maart: Hof Ter Linden Raad

HTL-raad en infomoment palliatieve zorg, zorg om het levenseinde of vroegtijdige zorgplanning.

Zet het alvast in jullie agenda. Op 26 maart om 17u is het terug HTl raad (familieraad).

Hierbij nodigen wij alle families, vrijwilligers, bewoners en mantelzorgers uit om de actuele punten en werking te bespreken in onze instelling.

Dit jaar zal dit ook gecombineerd worden met een informatie moment rond palliatieve zorg, zorg om het levenseinde of vroegtijdige zorgplanning.

Interesse? Schrijf je alvast in via kaat@hofterlinden.be

Link met meer info

31 maart Pasen

Zomeruur

In de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart wordt de klok een uur vooruit gedraaid. Dat betekent dus één uur minder slaap maar het blijft ‘s avonds wel langer licht.

21 maart start lente

Maart is de maand van de lente

Waar alles weer begint te bloeien

De zon schijnt langer en warmer

En de vogels zingen vrolijk hun lied

 

Maart is de maand van de hoop

Waar we dromen van een beter jaar

We laten de winter achter ons

En kijken uit naar wat komen gaat

1 Maart

complimenten dag! Wees niet bang om de ander een keer een complimentje te geven, daar wordt iedereen beter van.

Askruisje 14 februari

Aswoensdag is in de katholieke traditie het begin van de 40 dagen durende Vastentijd, die loopt tot en met Stille Zaterdag. Van Aswoensdag tot Pasen zijn er veertig vastendagen, waarbij de zondagen niet worden meegerekend. Aswoensdag wordt voorafgegaan door vastenavond en het carnaval.

Lichtmis & pannenkoekendag

Lichtmis wordt gevierd op 2 februari, 40 dagen na de geboorte van Jezus. Het is de herdenking van het zuiveringsoffer dat Maria moest brengen. Volgens de joodse wet moest een pasgeboren jongen namelijk 40 dagen na de geboorte naar de tempel worden gebracht om aan het publiek te worden getoond.

Traditioneel werd er op Lichtmis een kaarsenprocessie gehouden. Zo kregen gelovigen kaarsen mee naar huis om hen te behoeden voor onheil. Vandaar de naam Lichtmis.

Maar meer gekend is de traditie van de pannenkoeken: “Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar pannetje warm.” Lichtmis wordt beschouwd als een dag van voorspoed. Wie met Lichtmis pannenkoeken eet, zou een voorspoedig jaar tegemoet gaan.

Valentijn & Carnaval

Februari staat in het teken van carnaval. Om dat te vieren zal het restaurant 4 dagen omgetoverd worden tot een Vlaamse Kermis!

14 februari: De dag van de liefde en de koppeltjes. In Hof Ter Linden vieren we Valentijn met een grote verwenmiddag!

6 januari: Driekoningen

Op 6 januari is het traditioneel Driekoningen. Het is de dag waarop de drie Wijzen een geschenk kwamen brengen aan het kindje Jezus. In vele landen (en ook in Hof Ter Linden op 8 januari) wordt er op Driekoningen een taart gegeten. In de taart zit een boon verstopt en wie de boon in zijn stuk taart heeft, is koning of koningin voor één dag. Kinderen gaan van huis tot huis, verkleed als de drie Wijzen, met een staf of een ster als attribuut. Ze zingen een liedje over Driekoningen. In ruil krijgen zij dan snoep of geld…

1 januari: nieuwjaar

Nieuwjaar

Nog wat onwennig

kleurt de morgen

de eerste dageraad.

Stilte sluimert als

een ongekend gebed

tussen de golven

van het licht.

Aarzelend bekleedt

het nieuwe jaar zich

met het wit van vrede

 

Jozef Vandromme

5 januari nieuwjaarsreceptie

nieuwjaarsbrief personeel

nieuwjaarsbrief bewoners

nieuwjaarsbrief vrijwilligers

25 december en 1 januari
Kerstdiner en Nieuwjaarsdiner

24 december: kerstavond

Kerstavond is de avond voor Kerstmis en vindt plaats op 24 december. In de christelijke wereld (de katholieke en de protestantse kerken) wordt op deze avond binnen de kerkgemeenschap de geboorte van Jezus Christus gevierd.

Vaak gebeurt dat in de nachtmis. Het is vaak een van de drukste kerkdiensten van het jaar.

Tegenwoordig zijn er in veel kerken in de vooravond speciale kinderdiensten.

De gewoonte om op de avond voor de eigenlijke feestdag naar de kerk te gaan is zeer oud en stamt uit de Joodse traditie. In het Jodendom begint de dag namelijk met de nacht. De sabbat begint bijvoorbeeld op vrijdagavond na zonsondergang. Dit is in het christendom in stand gehouden en men viert dus op de avond voor kerst (25 december) al het kerstfeest.

21 december:  Start van het winterseizoen, tevens ook de kortste dag van het jaar.

6 december Sinterklaas

De sint en zijn pieten komen langs in Hof Ter Linden ! De bewoners, collega’s, kindjes van de collega’s en vrijwilligers kregen een pakje omdat ze zo flink geweest zijn dit jaar :)

Iedereen had ook zijn schoentje gezet aan zijn flat of kamerdeur! Dat vond de Sint heel fijn om te zien.

3 december: start van de advent

De Advent gaat gepaard met verschillende rituelen, waarbij wordt afgeteld naar Kerstmis en de geboorte van Jezus. Een van de bekendste rituelen is de adventskrans, die opgevuld is met vier kaarsen of lichtjes. Iedere zondag in de adventsperiode wordt één van deze kaarsen aangestoken. Je vindt deze kransen gegarandeerd in elke kerk, maar ook bij mensen thuis staat er vaak een op tafel. Soms kiezen christenen ervoor geen krans neer te leggen, maar vier losse kaarsen op tafel te zetten. Wanneer op de laatste zondag voor kerst alle vier de kaarsen branden, is dit een symbool voor het lichtpuntje dat Jezus brengt.

December

Wordt ook wel de donkeremaand, feestmaand of kerstmaand genoemd.

December houdt de nachten in zijn greep
terwijl men in fel verlichte straten
de rilling van ijzige koude trotseert.

Binnen in de huizen
bij het gloed van hete kachels
worden oude verhalen opgefrist.

Midden de betovering
van een wit sneeuwtapijt bedelen
hongerige vogels om wat voedsel.

 De winter mag nu komen.

                   Jozef Vandromme

Aankondiging opstart van het Woonzorgnetwerk Texta 

 

We leven in een snel evoluerende maatschappij die continue in verandering is. Dit betekent voor alleenstaande organisaties in de ouderenzorg, zoals de onze, dat wij zeker niet mogen stilstaan. Het is onze opdracht om alert te zijn voor wat rondom ons beweegt en in te spelen op mogelijke opportuniteiten.  

 

Negen woonzorgcentra uit de regio Eeklo – Deinze hebben het initiatief genomen om een samenwerking op te zetten om te kijken hoe we elkaar in een netwerkstructuur kunnen versterken.Dit heeft geleid tot het ontstaan van woonzorgnetwerk Texta. 

Texta staat voor “geweven” en verwijst naar de verbondenheid tussen onze woonzorgcentra en het gemeenschappelijk doel dat we nastreven. 

 

In onze regio willen we een netwerk van woonzorgcentra zijn die hoogkwalitatieve, toegankelijke en betaalbare ouderenzorg aanbieden voor deze en de volgende generaties. Dit vanuit een gedeelde-, christelijke visie en gelijklopende waarden met respect voor de lokale autonomie van elk woonzorgcentrum.  
we willen ons kunnen focussen op onze kerntaak namelijk de woon- leef en zorgprocessen in onze huizen.  

 

Door samen te werken in de ondersteunende diensten kunnen onze huizen hun eigenheid behouden binnen de vertrouwde lokale omgeving en kan alle aandacht uitgaan naar onze kerntaak. 

 

Als onafhankelijke verenigingen blijven we de bestuurlijke autonomie behouden binnen het netwerk. Deze onafhankelijkheid gaat hand in hand met een principiële bereidheid tot luisteren naar en overleg met anderen. Ondanks deze onafhankelijkheid engageren de partners er zich toe om structureel samen te werken en gezamenlijk projecten te realiseren zoals een gezamenlijk vormingsbeleid en de opstart van een ethische commissie.  

 

Wij willen met onze partners gezamenlijk – met één stem- naar buiten komen om onze stem luider te laten klinken in de relatie met alle betrokkenen. 

 

Door deze samenwerking zijn we ervan overtuigd dat we in een sterkere positie zullen staan om klaar te zijn voor de uitdagingen die op ons wachten in de ouderenzorg.  

  

De leden van woonzorgnetwerk Texta. 

Groep Agapè (Veilige Have – Aalter) - Wzc Ave Maria (Sleidinge) – wzc De Linde (Waarschoot) – wzc Hof ter Linden (Evergem) – wzc Sint Bernardus (Bassevelde) –  
wzc Sint Franciscus (Deinze-Vinkt) – wzc Sint Jozef (Deinze) - wzc Sint Vincentius (Deinze) – wzc Sint Vincentius (Zulte) 

14 november

Vandaag is het Wereld Diabetes dag. En dat is geen toeval, 14 november is de geboortedag van Frederick Bantig. Hij stond met Charles Best in 1922 aan de basis van de ontdekking van de insuline. Door die ontdekking is diabetes geen dodelijke ziekte meer.

Diabetes is een aandoening waarbij er een te hoog suikergehalte is in het bloed. Vroeger sprak men ook van suikerziekte.

Er zijn grosso modo twee types diabetes, type 1 en type 2. De eerste vorm komt het meeste voor bij kinderen of jongvolwassen. Het gaat over een erg kleine groep van diabetespatiënten, minder dan 10 %. Het lichaam maakt geen of onvoldoende insuline aan waardoor patiënten levenslang insuline moeten spuiten.

Meer dan 90% heeft dus diabetes type 2. Dit komt meestal voor vanaf de leeftijd van 40 jaar. Vooral erfelijkheid maar ook overgewicht en gebrek aan lichaamsbewegingen zijn de voornaamste oorzaken.

20 tot en met 26 november

Week van de ouderenzorg.

De toekomst van de ouderenzorg staat centraal in 2023. Vandaag strookt het aanbod qua ouderenzorg niet met dat waar huidige en toekomstige ouderen met zorgnoden op hopen. De Vlaamse Ouderenraad wil met de campagne “bepaal je eigen verhaal” de wensen en verwachtingen weerklank geven.

Aan de hand van verwachtingen van (toekomstige) ouderen gaan we het debat aan met professionals en spraakmakende stemmen in de zorg. Hoe zorgen we dat dromen werkelijkheid kunnen worden? Wat moet er veranderen op het terrein en in het beleid? Welke hefbomen zijn er, en waar botsen pioniers in de sector op? Welke omwentelingen en doorbraken zijn er nodig? Aan het einde van de campagne maken we een eisenbundel over aan de politieke beleidsmakers, met het oog op de verkiezingen van 2024. 

29 oktober 2023

wintertijd

Zondag 29 oktober om 3u zetten we de klok terug naar 2u. Want dan start het winteruur. Dit betekent dat de dagen korter worden de nachten langer. Het winteruur duurt 5 maanden en eindigt op zondag 31 maart 2024 om 2u.

11 november

11 november. Wapenstilstand op 11 november is een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. In België is wapenstilstand een nationale feestdag. Sinds 1922 wordt ieder jaar op deze dag de wapenstilstand ceremonie gehouden aan het Graf van de onbekende soldaat. Dit in aanwezigheid van de Koning.

Allerheiligen

Op 1 november vieren we Allerheiligen, letterlijk het hoogfeest van alle heiligen, bekend of onbekend. Paus Gregorius IV legde in 837 de datum vast op 1 november, volgens de regel van Benedictus de begindag van de winterperiode. Hij riep de dag uit tot algemene en officiële katholieke gedenkdag voor alle heiligen.

Allerzielen volgt de dag nadien, op 2 november. Dan bidden we voor al wie overleden is. De oorsprong ligt bij abt Odilo van Cluny, die in 998 een gedenkdag instelde voor alle gestorven kloosterbroeders. In de 11de eeuw breidde paus Johannes XIX die dag uit als feestdag voor alle gelovige zielen.

November

Kil en koud gehuld in mist en nevel

Verloren is de treurende aarde

Op verweerde graven lezen we

 Zwijgzaam vergeten namen

 Harden van zomerse dagen

 Verwarmen nu ons hart

                                                         Jozef Vandromme

24 oktober 2023

Spaghettisaus verkoop

1 oktober 2023

Start 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Het thema dit jaar is KRACHT. Het leven zit vol kleine en grote uitdagingen. We voelen ons allemaal wel eens minder goed in ons vel en hebben last van angsten. Op die momenten helpt veerkracht je om te herstellen van tegenslag en spanning en door moeilijke periodes te komen. 

Onder het motto ‘samen veerKRACHTig’ nodigen we iedereen uit om positief naar zichzelf te kijken, de eigen kracht te ontdekken en elkaar te versterken.

Daarom hebben we in gans het gebouw mooie spreuken en gedichten op de ramen geschreven.

18 oktober 2023

Dag van de verzorgenden en zorgkundigen

Vandaag zetten we al ons personeel in de kijker om hen te bedanken voor hun inzet. zij kunnen genieten van een heerlijk ontbijtbuffet!

Ondanks protocol

Ondanks handen vol

Ondanks toenemende vraag

Ondanks waan van vandaag

Ondanks vuur aan schenen

Ondanks vermoeide benen

Ondanks wisselrooster

Ondanks rollercoaster

Ondanks werklast

Die amper in je uren past

 

Heb jij een woord

Een blik, een klein gebaar

Jouw aandacht blijft niet verborgen

Krijgt het onmogelijke voor elkaar

Het geeft troost bij onze zorgen

Het geeft warmte tijdens de kou

 

Ondanks alles

Dankzij jou

14 oktober 2023  Dag van de palliatieve zorg

14 oktober 2023
Dag van de palliatieve zorg

3 oktober 2023

project Visite

𝐇𝐨𝐟 𝐓𝐞𝐫 𝐋𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐳𝐞𝐭 🗞📰
Wonen en leven staat centraal bij ons. Hierbij betrekken wij regelmatig de buurt. Dinsdag konden de bewoners genieten van een activiteit met de schoolkinderen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231004_94477968

https://www.hln.be/evergem/zesdejaars-vrije-basisschool-de-schatkist-en-senioren-wzc-hof-ter-linden-wisselen-ervaringen-uit-tijdens-project-visite~ae9589cd/?cb=87db9dbf67c524b80dfd1bee33a12837&auth_rd=1